Muralul cu un şobolan creat de Banksy este transportat din Marea Britanie în Ţările de Jos pentru a fi vândut la licitaţie, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea în alb şi negru a fost realizată pe un perete al fostului pub Whitehouse de la colţul străzii Berry din Liverpool în 2004.

Este considerată a fi una dintre cele mai mari ale lui Banksy şi a fost îndepărtată în 2011 cu scopul de a fi conservată. 

Directorul casei de licitaţie Richard Hessink a afirmat că desenul urma să fie livrat săptămâna viitoare. 

Şobolanii au apărut în mai multe lucrări ale artistului stradal, dar se crede că cel de la Whitehouse este una dintre cele mai mari reprezentări. 

În 2011, Ascot Property Group cu sediul la Liverpool a achiziţionat clădirea şi s-a implicat în îndepărtarea picturii murale formată din 48 de piese. Ulterior nu a reuşit să o vândă la o licitaţie de la Londra în 2014. 

Casa de licitaţie a lui Hessink a anunţat că muralul a fost vândut în cele din urmă cu 114.000 de lire sterline într-o altă sesiune. 

Încercările de a muta lucrările din spaţiul public au fost criticate de mulţi, inclusiv de artist. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.