Milionarul indian Vignesh Sundaresan a dezvăluit că este Metakovan, misteriosul cumpărător al unei opere de artă 100% virtuală vândută săptămâna trecută cu 69,3 milioane de dolari (58,2 milioane de euro), cu scopul de a arăta că şi "oamenii de culoare pot fi mecena", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, casa de licitaţii Christie's a anunţat vânzare operei de artă "Everydays: the First 5.000 Days", un colaj de 5.000 de imagini virtuale, semnată de artistul american Beeple, pe numele său adevărat Mike Winkelmann, unui colecţionar cu pseudonimul Metakovan. 

Joi, într-o postare pe blog, Vignesh Sundaresan, alias Metakovan, antreprenor indian în domeniul tehnologiei cu sediul în Singapore, a dezvăluit că a achiziţionat opera de artă pentru "a arăta indienilor şi persoanelor de culoare că şi ei pot fi mecena". 

El a atribuit ascensiunea sa socială, de la simplu student în inginerie până la milionar", prin descoperirea de criptomonede în 2013. 

Valoarea vânzării a fost o "bombă" pentru piaţa de artă, unde arta virtuală era încă de nişă acum şase luni. 

Pictorul britanic David Hockney şi artistul plastic american Jeff Koons sunt singurii artişti din istoria artei care au vândut din timpul vieţii opere la un preţ mare. 

Este vorba despre prima operă de artă virtuală vândută vreodată de o casă de licitaţii. Miza iniţială a fost de 100 de dolari. 

Opera a fost concepută ca NFT (Non-fungible token) sau jetoane non-fongible, folosind aşa-numita tehnologie „blockchain”, utilizată şi de criptomonede precum bitcoin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.