Un jurnalist mexican, Ricardo Lopez, a fost asasinat joi în nordul ţării, considerat drept unul dintre cele mai periculoase pentru presă, au anunţat autorităţile locale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acum câteva momente, jurnalistul Ricardo Lopez de la InfoGuaymas a murit la Guaymas (Sonora). Codul roşu a fost activat şi ancheta începe", a indicat Parchetul statului Sonora pe Twitter. 

Lopez, 47 de ani, conducea site-ul InfoGuaymas. În martie, el a afirmat într-o conferinţă de presă că a primit ameninţări din cauza muncii sale. 

"Presa din portul Guyamas lucrează sub ameninţare. O plângere a fost depusă la procurorul general al Republicii", a declarat el atunci.                

Potrivit presei mexicane, înainte de a gestiona site-ul InfoGuyamas, Ricardo Lopez a lucrat la postul Televisa din Sonora şi la alte ziare locale.                

Asasinarea sa vine la mai puţin de şase săptămâni după cea a unui alt jurnalist, Gustavo Sanchez, împuşcat la mijlocul lui iunie în statul Oaxaca (sud).

În mai, jurnalistul Benjamŕ­n Morales a fost asasinat în statul Sonora.

Mexic este considerat una dintre cele mai periculoase ţări pentru jurnalişti, cu o sută dintre aceştia asasinaţi din 2000, dintre care opt în 2020. 

Mai mult de 90% dintre crime rămân nepedepsite, potrivit organizaţiilor de apărare a libertăţii presei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.