Un incendiu a izbucnit, duminică, lângă pădurea Ashdown imaginată de Alain Alexander Milne în poveştile cu Winnie the Pooh (Winnie de Pluş), potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În zona Kingstanding, au fost afectate 20 de hectare. La faţa locului au intervenit şase echipaje, incendiul fiind unul neobişnuit prin amploare, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor. 

Andrew Gausden, de la pompieri, a afirmat că flăcările au distrus valea din apropierea Duddleswell. 

"Este neobişnuit să aibă loc un incendiu de o asemenea amploare. Se pare că nimeni nu a raportat înainte ca focul să se răspândească", a spus el. 

"Arbuştii au fost foarte uscaţi în pădure, în ciuda recentelor ploi, şi focul s-a aprins repede", a mai declarat pompierul. "Am avut numeroase apeluri, inclusiv de la Poliţie care are un centru de instruire în apropiere". El a mai afirmat că focul nu a fost pus în mod deliberat. Echipajele vor rămâne la faţa locului până la stingerea focului. 

A.A. Milne a creat cărţile cu Winnie de Pluş în anii 1920 pe când trăia în zonă, aproape de Hartfield.

Pădurile au fost inspiraţie pentru Hundred Acre Wood, casa lui Winnie şi a prietenilor săi. 

Pădurea este un important habitat pentru păsări, precum caprimulgul. 

Pădurea Ashdown este una dintre cele mai remarcabile zone de frumuseţe naturală, cu pajişti care reprezintă două treimi din cele 2.500 de hectare. A fost folosită pentru vânătoarea de căprioare şi este protejată la nivel naţional şi internaţional datorită faunei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.