O tăbliţă cu 13 versuri din „Odiseea” a lui Homer, care ar putea reprezenta una dintre cele mai vechi inscripţii ale poemului homeric, a fost descoperită în situl arheologic Olympia, a anunţat ministrul grec al Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit arheologilor, tăbliţa din argilă datează din secolul al III-lea, epoca romană.

„Dacă această datare va fi confirmată, tăbliţa va fi inscripţia cea mai veche a operei lui Homer descoperită vreodată în Grecia”, a transmis ministrul, citat de AFP.

Este vorba despre un fragment din Cântul 14, care descrie întoarcerea lui Ulise în Itaca, unde se întâlneşte cu credinciosul Eumeu.

Descoperirea a fost făcută în timpul săpăturilor iniţiate de arheologii greci împreună cu Institutul german de Arheologie, în jurul vestigiilor templului lui Zeus, în estul peninsulei Peloponez.

Transmisă mai întâi pe cale orală, epopeea atribuită lui Homer, care a compus şi „Iliada” şi „Odiseea” spre finalul secolului VIII î.e.n., a fost transcrisă înainte de era noastră pe papirus, din care mai există unele fragmente descoperite în Egipt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.