Un fost prim balerin de la English National Ballet, Yat-Sen Chang, a fost condamnat marţi de justiţia britanică pentru viol şi agresiuni sexuale comise asupra a patru studente pe care le avea în grijă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Balerinul cubanez în vârstă de 49 de ani, care locuieşte în oraşul portuar german Kiel, a fost trimis în judecată de tribunalul din Isleworth, în vestul Londrei, pentru 12 acuzaţii de agresiuni sexuale şi două violuri care au avut loc la English National Ballet şi la Young Dancers Academy din Londra, între decembrie 2009 şi martie 2016.

Reclamantele, cu vârste între 16 şi 18 ani în acea perioadă, l-au acuzat toate că le-a atins într-un mod nepotrivit în timpul masajelor. 

După 13 ore de deliberări, el a fost găsit vinovat pentru toate acuzaţiile, cu excepţia unuia dintre cele două violuri.

Plasat în detenţie, el va fi condamnat pe 18 iunie. Judecătorul Edward Connell a avertizat că se va confrunta cu "o lungă pedeapsă cu închisoarea”.

În timpul procesului, procurorul Joel Smith i-a reproşat acestui balerin de "renume internaţional", "celebru şi venerat" de artiştii în devenire, că a "profitat de poziţia sa" pentru a agresa "copii pe care îi pregătea".             

"El credea că notorietatea sa îl va proteja de orice plângere sau consecinţă a actelor sale", a estimat procurorul. 

Balerinul, care s-a alăturat English National Ballet în 1993, neagă faptele, şi a afirmat în timpul procesului că nu a ştiut cine a făcut acuzaţiile. 

Lumea dansului clasic britanic a fost deja zdruncinată de alte acuzaţii de acelaşi fel.                

Balerinul şi coregraful englez Liam Scarlett, considerat copil-minune al baletului britanic, a fost suspendat în vara lui 2019 de la Royal Ballet după ce a fost vizat de o anchetă pentru hărţuire sexuală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.