„League of Legends”, unul din cele mai populare jocuri video din toate timpurile, este în centrul primului film dedicat comunităţii jocului din România, de la apariţia sa în 2009 până în prezent. Documentarul „Poveşti de pe Rift: România” va avea premiera luni, 30 ianuarie, de la ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comunitatea de League of Legends din România a strâns sute de mii de jucători de-a lungul acestor ani, iar filmul celebrează comunitatea locală şi poveştile membrilor acesteia, oameni care au contribuit decisiv la formarea ei, de la jucători casual la jucători hardcore, cosplayeri, artişti, creatori de conţinut până la jucători semi profesionişti şi profesionişti şi mai ales public foarte numeros, pasionat de divertisment şi esports. 2022 a fost un an important pentru istoria jocului pe plan local, jucătorul profesionist Andrei „Odoamne” Pascu devenind primul român campion european de League of Legends din istorie prin câştigarea League European Championship Summer 2022 alături de echipa sa.

Andrei Odoamne Pascu este “vedeta” documentarului şi povesteşte despre provocările pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei de jucător profesionist de League of Legends şi despre stilul de viaţă al unui esports pro player.

„Este pentru prima dată când un dezvoltator de jocuri şi publisher internaţional realizează un film despre câţiva dintre membrii care au avut un impact în comunitatea de League of Legends de-a lungul timpului. Premiera la Opera Naţională va fi o oportunitate pentru fiecare jucător să cunoască prieteni noi şi să celebreze împreună cu noi povestea incredibilă a comunităţii româneşti. Experienţa jucătorilor este la baza fiecărui lucru pe care îl facem şi este o adevărată onoare să fim parte din povestea românilor jucători de League. Echipa Riot Games va fi prezentă la eveniment şi abia aşteptăm să ne vedem cu membrii comunităţii”, a declarat Andreea Ivănescu, Senior Brand Manager în cadrul Riot Games.

”Filmările au durat mai bine de cinci luni în patru oraşe din trei ţări diferite (Bucureşti, Cluj-Napoca, Berlin şi Malmo). Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depăşeşte 90 de minute. Sper să mişte publicul prin poveştile de succes ale oamenilor cărora acest joc le-a schimbat viaţa în mai bine”, a declarat Toma Nicolau, regizorul filmului documentar „Poveşti de pe Rift: România”.

În documentar le-au fost dedicate capitole şi altor actori esenţiali pentru dezvoltarea comunităţii din România. Creative Monkeyz, gameri veterani şi creatorii animaţiei Robotzi, povestesc despre primele experienţe de content creation cu League of Legends, iar Octav “ang” Creţu, fondator Nexus Gaming, despre începuturile gaming-ul competitiv de la noi din ţară. Multi alţi streameri şi jucători din scena locală sunt prezenţi în film: IceManLucky, Ketaminol, Adrii von B, Bogdan Techeş, artiştii Cojo şi Bruja şi multi altii.

„Poveşti de pe Rift: România”  va putea fi urmărit şi online, începând cu data de 2 februarie pe canalul League of Legends Romania.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.