Un festival din Maroc, ceramica pictată din oraşul ucrainean Cosău şi dansul khorazm, între elementele incluse pe Lista Patrimoniului Imaterial UNESCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial decis, joi, la Bogota, includerea a şase elemente pe Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

Au fost înscrise: Gnawa (Maroc) - serie de evenimente muzicale, practici ale unor fraternităţi şi ritualuri terapeutice; tragerea cu arcul tradiţională în Turcia; realizarea de covoare tradiţionale din Turkmenistan; ceramica pictată din Cosău (Kosiv, Ucraina); dansul khorazm din Lazgi (Uzbekistan); practicile Then ale grupurilor etnice Tày, Nùng şi Thái din Vietnam.

Comitetul a decis, miercuri, să introducă 15 elemente pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii. Între acestea: Transhumanţa din zona mediteraneană şi a Alpilor, alpinismul şi ritualuri din Belarus şi Bolivia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.