Un exemplar din prima ediţie a cărţii „The Gremlins”, scrisă de britanicul Roald Dahl, va fi scos la licitaţie în luna mai şi este aşteptat să fie vândut pentru aproximativ 4.000 de lire sterline, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul cuprinde şi o notă personală a autorului - o dedicaţie făcută în 1943 lui John Alexander, alături de care a luptat în Al Doilea Război Mondial în Forţele Aeriene Regale şi pe care îl considera sursă de inspiraţie pentru poveste.

„The Gremlins” spune povestea unor mici creaturi responsabile pentru diverse defecţiuni mecanice provocate avioanelor.

Cartea a fost descoperită de Hansons Auctioneers, care a spus că volumul - în care autorul a făcut şi câteva corecturi cu creionul - este unul dintre cele 50 publicate ca prototip pentru Dahl (1916 - 1990).

Walt Disney a intenţionat să realizeze un film bazat pe cartea din 1942, dar proiectul nu a fost realizat vreodată.

Fiica lui John Alexander, în vârstă de 75 de ani, stabilită în Ontario (Canada) a spus că mama ei, Joan, şi două surori au crescut în Llandaff (Cardiff) şi se jucau cu surorile lui Dahl. 

„Ce conincidenţă că, mai apoi, tatăl meu şi Dahl au slujit Royal Air Force împreună în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”, a spus ea.

Tatăl ei s-a alăturat apoi British Overseas Airways Corporation (BOAC) şi s-a mutat în Canada, la finalul anilor 1950.

„Ca unic membru supravieţuitor al familie în Canada şi fără moştenitori, intenţia mea este de a mă asigura acum că această copie obţine statutul meritat, fie că ajunge la un colecţionar avid sau la muzeul Dahl”, a spus Juliet Alexander. „

Un reprezentant al casei de licitaţii a spus că volumul este „un remarcabil obiect de colecţie”.

Cartea-prototip a fost publicată pentru filmul pe care Disney voia să îl realizeze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.