Un exemplar din prima ediţie a romanului „Harry Potter and the Philosopher's Stone” găsit într-un container a fost vândut la licitaţie pentru 33.000 de lire sterline, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exemplarul cartonat, o copie rară a primul roman din seria semnată de J.K. Rowling, a fost descoperit de un profesor în urmă cu 12 ani împreună cu două volume broşate.

Vânzătorul anonim a găsit cărţile în afara şcolii, în timp ce făcea curat în biblioteca acesteia înaintea unei inspecţii.

Cele două volume broşate au fost şi ele vândute, cu 3.400 şi 3.000 de lire sterline.

Doar 500 de volume cartonate din prima ediţie „Harry Potter and the Philosopher's Stone” au fost imprimate în 1997, majoritatea fiind trimise la şcoli şi librării.

Înainte de licitaţie, acest volum avea o valoare estimată la 8.000 - 12.000 de lire sterline. El a fost cumpărat de un colecţionar britanic, după o „licitare intensă”, aşa cum au spus reprezentanţii Hansons Auctioneers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.