Un documentar despre cum experienţele reginei Elizabeth II din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au modelat monarhia ei a fost comandat de reţeaua britanică ITV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produs de BBC Studios Documentary Unit, documentarul de o oră, intitulat „Our Queen At War”, relatează cum războiul a transformat o prinţesă adolescentă în cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, potrivit Deadline.

Regina a făcut referire la experienţa din timpul războiului în discursul difuzat la începutul lunii aprilie - a amintit de transmisiunea radio făcută de la castelul Windsor în 1940 împreună cu sora ei mai mică, prinţesa Margaret. „Am vorbit de la Windsor copiilor care fuseseră evacuaţi din casele lor şi trimişi departe pentru propria siguranţă”, a spus ea pe 5 aprilie.

Documentarul ITV va face cronica evenimentelor care au făcut-o să se maturizeze rapid: de la transmisiunile radio la bombardamente.

Elizabeth a rămas în ţară pe perioada războiului. Părinţii ei se aflau la Palatul Buckingham, în timp ce ea era pregătită pentru preluarea tronului studiind Constituţia britanică la Eton College şi susţinea evenimente caritabile la Castelul Windsor.

Până la vârsta de 16 ani, prinţesa inspecta trupele şi lansa vase, trăia într-un loc secret şi era la curent cu evoluţia războiului. La vârsta de 18 ani, s-a alăturat femeilor din Armata Britanică şi a devenit prima femeie din familia regală care a servit forţele armate.

Pentru acest documentar au fost intervievaţi biografi regali şi experţi în monarhie, refugiaţi de război, dar şi un prieten din copilărie al reginei. În plus, el cuprinde imagini de arhivă.

Acesta este al doilea documentar comandat BBC Studios Production de către ITV, după „Prince Charles: Inside the Duchy of Cornwall”, care a fost difuzat toamna trecută.

„Our Queen at War” a fost comandat de Tom Giles de la ITV. Producător executiv este Chris Granlund de la BBC Studios Production şi Christopher Bruce este producător şi regizor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.