Un desen al artistului Gustav Klimt, care a dispărut din colecţia unui muzeu, a fost descoperit în Austria, între bunurile unei secretare care a decedat recent, au anunţat, marţi, autorităţile, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desenul „Zwei Liegende” („Two Reclining Figures") este una dintre cele patru lucrări semnate de Klimt şi Egon Schiele care s-au aflat în centrul unui conflict în instanţă între oraşul Linz şi moştenitorii artistei şi colecţionarei de artă Olga Jaeger.

Jaeger oferise cu împrumut pe termen lung lucrările muzeului din Linz, în 1951. Însă, când descendenţii ei le-au cerut înapoi, în 2006, lucrările nu au fost găsite. Aceştia au dat în judecată oraşul, iar după un lung conflict în instanţă, au câştigat plata unor daune în valoare de 8,21 de milioane de euro.

Acum, autorităţile din Linz au transmis că desenul „Zwei Liegende” a fost găsit. O secretară l-a luat şi l-a ascuns timp de mai mulţi ani într-un dulap şi a lăsat instrucţiuni ca lucrarea să fie returnată oraşului după moartea ei.

Începând de luna viitoare şi până în mai, desenul va fi inclus într-una din zecile de expoziţii organizate în Austria pentru a marca împlinirea unui secol de la morţile artiştilor Gustav Klimt şi Egon Schiele.

Apoi, desenul va ajunge la descendeţii lui Jaeger, dacă aceştia vor fi de acord să înapoieze compensaţia pe care au primit-o pentru această lucrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.