Un desen de Matisse a reapărut la Manosque, după 70 de ani de când a fost pierdut. Opera, estimată la mai mult de 300.000 de euro, va fi scoasă la licitaţie în iunie, scrie francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

S-a aflat după un dulap câţiva ani. Descoperirea acestei schiţe de cărbune este un adevărat miracol. Proprietara sa, care locuieşte în Manosque, în Alpes-de-Haute-Provence, a rămas uimit când a aflat valoarea ei. 

Este semnat Henri Matisse, dar proprietara credea ca este vorba despre o reproducere. După un an de expertiză, s-a dovedit că acest portret a fost desenat de mâna maestrului fauvismului. 

Jennifer Primpied-Rolland, comisar de licitaţie, i-a dat vestea proprietarei. "Am făcut o estimare puţin pridentă pentru a o menaja. Am crezut că va dispărea auzind această sumă la care nu se aştepta", îşi aminteşte ea. 

Lucrarea va fi scoasă la licitaţie pe 26 iunie, acolo unde a fost expertizată. "Putem găsi comori fabuloase în provincie. Pentur că graţie internetului de astăzi reuim să ajungem la o clientelă internaţională", a adăugat Jennifer Primpied-Rolland. Estimată între 300.000 şi 400.000 de euro, schiţa ar putea depăşi uşor această sumă. Anterior, un alt desen, mai mic, al artistului a fost adjudecat la 1,39 milioane de euro la Christie's. 

Această descoperire formidabilă a permis aflarea mai multor date despre acest desen de mare calitate care a dispărut după expoziţia de la Philadelphia Museum of Art (Statele Unite) în 1948.

Este vorba despre schiţa unui portret al prinţesei ruse Hélène Mercier, care era în epocă unul dintre modelele preferate ale pictorului. 

Realizată în 1938, schiţa a fost probabil studiu pentru tabloul "Le chant", comandat de omul de afaceri newyorkez Nelson Rockefeller.      

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.