Un desen al lui Giovanni Battista Tiepolo, considerat „cel mai mare pictor italian Rococo”, a fost găsit într-un conac din Anglia şi va fi scos la licitaţie în luna noiembrie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea maestrului italian din secolul 18 a fost descoperită în mansarda Weston Hall, din Northamptonshire, inainte ca reşedinţa să fie scoasă la vânzare.

Henrietta Sitwell, membru al familiei care a deţinut Weston Hall timp de 300 de ani, a fost cea care a găsit lucrarea şi a spus că scriitorul Osbert Sitwell, unchi al ei, a cumpărat-o în 1936 şi că nimeni nu mai ştia de ea până anul trecut.

Casa de licitaţii Dreweatts a spus că este „probabil cea mai importantă descoperire” făcută în conac şi că e posibil ca desenul să fie adjudecat contra sumei de 250.000 de lire sterline.

Licitaţia „Weston Hall and the Sitwells: A Family Legacy”, la care vor fi vândute diverse obiecte din conac, va avea loc pe 16 şi 17 noiembrie.

Desenul, estimat la 150.000 - 200.000 de lire sterline, reprezintă Punchinello, clovni cu nasul coroiat şi cocoaşă care erau personaje obişnuite în Commedia dell' Arte.

Giovanni Battista Tiepolo (1696 - 1770) a fost descris de National Gallery ca „cel mai mare pictor italian Rococo”, iar subiectele principale pe care le aborda erau creştinismul şi figurile mitice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.