Un desen realizat de autorul belgian André Franquin, intitulat „Le pirogue”, a fost adjudecat sâmbătă, la Paris, contra sumei de 337.600 de euro, a anunţat casa Artcurial citată de Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Desenul în tuş a fost realizat pentru coperta celei de-a 49-a ediţii a Journal de Spirou, publicată în aprilie 1954.

Planşa cu desenul, cu dimensiuni de 37,5 cm x 28,5 cm, a fost vândută la un preţ mai mic decât estimarea iniţială, între 350.000 şi 450.000 de euro.

În imagine apare şi Marsupilami, animal misterios şi răutăcios rezultat al imaginaţiei lui Franquin, suspendat de o liană, spionându-i pe Spirou şi Fantasio porniţi în aventură pe o canoe în mijlocul pădurii virgine din Palombia, ţinut imaginar.

Odată cu preţul obţinut a fost stabilit un record mondial pentru o lucrare a lui Franquin.

Ea a fost vândută într-o licitaţie alături de alte 300 de loturi. Vânzarea totală a fost de 1,4 milioane de euro.

Între cele vândute s-a aflat o altă planşă imaginată de Franquin şi Gotlib şi desenată de Franquin, extrasă din volumul 1 al „Idées Noires”, album de umor şi satiră apărut în 1981. Aceasta a fost adjudecată contra sumei de 117.000 de euro, mai mult decât estimarea.

O ilustraţie semnată Hergé din „Sceptre d'Ottokar”, al optulea album de aventuri ale lui Tintin, a fost adjudecată contra sumei de 306.600 de euro. Un alt desen al Hergé Studios, „L'île noire”, a fost o surpriză a licitaţiei. A fost vândut pentru 39.000 de euro, preţ de 39 de ori mai mare decât estimarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.