Un cuplu din Coreea de Seul a distrus un graffiti al artistului american JonOne. Ei susţin că au aruncat cu vopsea peste desen crezând că este "artă participativă", a anunţat curatorul expoziţiei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea neintitulată de 240 pe 700 centimetri este estimată la peste 500.000 de dolari şi a fost pictată de JonOne în 2016, în faţa publicului la Seul. 

Cutii de vopsea şi pensule care au folosit la performance-ul de pe un zid al Lotte World Mall au fost lăsate în faţa lucrării, fiind considerate parte din aceasta. 

Potrivit echipei expoziţiei, camerele CCTV au surprins duminică un bărbat şi o femeie care iau câteva vopseluri şi stropesc lucrarea. 

După ce au derulat imaginile, poliţiştii i-au arestat pe cei doi la mall. Mai târziu au fost eliberaţi, curatorul expoziţiei Kang Wook precizând că au decis să nu-i acuze din cauză că a fost o greşeală. 

"Au crezut că au voie să participe la lucrarea de artă şi au făcut o greşeală", a spus el. "Discutăm cu artistul dacă să o restaurăm". 

După incident, galeria a instalat un gard şi a pus semnul "Nu atingeţi". 

Unii vizitatori au fost văzuţi fotografiind desenul vandalizat vineri şi Kang a afirmat că le-au fost solicitate informaţii despre expoziţie după incident. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.