Un concert al sopranei ruse Anna Netrebko, programat pentru luna octombrie la Praga, a fost anulat din cauza invaziei Ucrainei de către ţara cântăreţei, au anunţat joi organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anna Netrebko, a cărei susţinere în trecut pentru preşedintele rus Vladimir Putin a dus la anularea mai multor concerte în întreaga lume, urma să concerteze la Casa Municipală din Praga pe 16 octombrie.

Republica Cehă, membră a UE şi a NATO, a fost un susţinător ferm al Ucrainei de la invazia rusă de anul trecut şi a oferit Kievului un ajutor militar şi umanitar substanţial.

Agenţia Nachtigall Artists Management a precizat pe Facebook că a convenit cu locul de desfăşurare a concertului să anuleze concertul sold-out, ca urmare a opoziţiei consiliului municipal de centru-dreapta din Praga.

Agenţia a invocat „circumstanţe care au transformat treptat un proiect pur artistic într-o (...) controversă politică şi socială”.

Consilierul municipal din Praga, Jiri Pospisil, a salutat „decizia corectă în legătură cu partenerul nostru cheie care luptă pentru independenţa sa”, potrivit agenţiei de presă cehe CTK.

Anna Netrebko s-a retras de la Metropolitan Opera din New York în martie 2022, după ce a refuzat să se dezică de sprijinul său pentru Vladimir Putin în urma invaziei din Ucraina.

Artista, în vârstă de 51 de ani, a condamnat ulterior războiul şi şi-a anunţat revenirea pe scenele europene, dar nu l-a criticat niciodată în mod public şi direct pe şeful statului rus.

Site-ul de internet al Annei Netrebko enumeră zeci de spectacole pentru restul anului, inclusiv la Berlin, Guangzhou, Paris, Viena şi Milano.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.