Un carnet cu notiţe al lui Isaac Newton şi alte „comori” istorice sunt expuse în noua galerie online cu acces gratuit a Cambridge University Library, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biblioteca Universităţii Cambridge a inaugurat artsandculture.google.com.

Aici, între altele, pot fi văzute cel mai vechi artefact scris din colecţie sa, o tabletă din lut veche de 4.000 de ani, manuscrise, cărţi, şi obiecte de importanţă istorică.

Utilizatorilor le este permis să mărească imaginile obiectelor şi, mai mult, vor putea citi despre „poveştile fascinante din spatele obiectelor unice”, au transmis reprezentanţii bibliotecii.

„Având în vedere că puţini oameni pot călători în prezent, parteneriatul nostru cu Google este un exemplu perfect de a aduce biblioteca către milioane de minţi iscoditoare din întreaga lume”, a spus dr. Jessica Gardner de la Cambridge.

Google Arts and Culture cuprinde aproximativ 6 milioane de obiecte şi permite utilizatorilor să întreprindă tururi virtuale în galerii de peste tot din lume.

Cambridge University Library a fost fondată în urmă cu peste 600 de ani şi este una dintre cele mai vechi biblioteci universitare din lume. Este estimat că deţine copii pentru fiecare carte, roman şi lucrare din literatura pentru copii lansată în Marea Britanie din 1710. Cele 17 etaje ale ei cuprind aproximativ 10 milioane de obiecte pe rafturi care însumează 200 de kilometri.

Pentru început, din colecţia bibliotecii au fost încărcate pe Google peste 140 de imagini, iar în viitor vor fi prezentate mai multe. În plus, alte instituţii, precum Fitzwilliam Museum, vor urma exemplul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.