Un bărbat în vârstă de 20 de ani a fost condamnat la închisoare după ce a lovit şi a smuls de pe peretele galeriei Tate Modern din Londra o pictură în valoare de 20 de milioane de lire sterline realizată de Pablo Picasso, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shakeel Massey a recunoscut actul de vandalism comis asupra picturii „Bust de femeie” din 1944.

Experţii în artă au declarat curţii de justiţie că repararea lucrării va dura până la 18 luni şi va costa aproximativ 350.000 de lire sterline.

Massey a fost condamnat marţi la 18 luni de închisoare.

Pe 28 decembrie 2019, Massey a lovit pânza cu un lacăt de mai multe ori înainte de a o lua de pe perete şi a o arunca pe jos.

Judecătorul a spus că acţiunea lui Massey nu a fost decât o încercare de „a căuta notorietate şi cinci minute de faimă”.

În momentul arestării, Massey a declarat poliţiei că acţiunea lui era „o reprezentaţie”.

Potrivit Tate Modern, lucrarea o înfăţişează pe Dora Maar, iubită a lui Picasso, şi a fost pictată la Paris în mai 1944, în ultimele luni de ocupaţie nazistă. Ea este deţinută de un colecţionar privat şi împrumutată Tate Modern din 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.