Un bărbat a fost arestat joi în ancheta deschisă după atacul cu cuţit la Montpellier asupra regizorului de teatru Alain Françon, scrie Le Figaro, citând o sursă apropiată dosarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun alt detaliu privind arestarea, anunţată de Midi Libre, nu a fost dezvăluit. 

Regizorul Alain Françon, unul dintre cei mai prolifici din teatrul francez, a fost grav rănit cu armă albă la gât, pe 17 martie, la Montpellier, în circumstanţe neclare. 

În vârstă de 76 de ani, Alain Françon s-a prăbuşit pe o stradă din centru, în apropiere de hotelul unde locuia. Ancheta este condusă de Poliţia judiciară din Montpellier. 

Omul de teatru, care ţinea de la mijlocul lui februarie cursuri la École nationale supérieure d'art dramatique din Montpellier, nu a oferit la audierenicio dovadă despre autor, circumstanţele agresiunii sau un posibil mobil. Atacul care a survenit în plină zi, într-o zonă frecventată, a stârnit o emoţie puternică, primarul socialist din Montpellier Michaël Delafosse caracterizându-l "abominabil" iar ministrul Culturii Roselyne Bachelot "teribil". 

Născut în 1945 la Saint-Etienne, Alain Françon, de trei ori premiat cu Molière, mare îndrăgostit de Cehov şi apărător al autorilor contemporani, a montat mai mult de 100 de spectacole în mai mult de jumătate de secol. 

Director, timp de 14 ani, al presigiosului Théâtre de la Colline din Paris (1996-2010), el a promovat numeroşi autori francezi contemporani precum Michel Vinaver, dar şi pe marele dramaturg britanic Edward Bond cu care a colaborat îndelung. A co-fondat şi condus Théâtre éclaté din Annecy (1971-1989), apoi Centre dramatique national (CDN)-Théâtre du Huitième din Lyon (1989-1992) şi CDN din Savoie (1992-1996). De la plecarea sa din La Colline, a înfiinţat propria companie, Théâtre des Nuages de Neige, şi pune în scenă piese ale autorilor favoriţi: Thomas Bernhard, Anton Cehov sau Samuel Beckett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.