Pe o statuie a lui Amy Winehouse din Camden a fost lipit un autocolant pro-palestinian. Acesta a fost plasat peste un colier cu steaua lui David, ceea ce a provocat condamnarea multor persoane, inclusiv a secretarului de stat pentru mediu Steve Barclay, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia metropolitană a recunoscut că incidentul va cauza „supărare multor persoane” şi a declarat că "face cercetări cu Camden Market pentru a stabili circumstanţele şi ce dovezi, cum ar fi înregistrările CCTV, ar putea fi disponibile”.

Proprietarii Camden Market, unde se află statuia, au declarat că autocolantul „a fost îndepărtat imediat, iar incidentul a fost raportat la poliţie". „Camden Market rămâne, în primul rând, un loc al diversităţii - o destinaţie globală care îi primeşte pe toţi. Orice formă de discriminare pe domeniul nostru nu va fi tolerată”.

În cadrul unei emisiuni la Sky News, Barclay a calificat incidentul drept "incredibil" şi „profund îngrijorător”, afirmând că acesta va provoca "alarmă şi îngrijorare pentru mulţi, în special în comunitatea evreiască". El a spus că ministrul de Interne "analizează foarte atent" antisemitismul şi a adăugat: „Suntem un guvern absolut hotărât să combatem antisemitismul”.

Winehouse avea moştenire evreiască Ashkenazi, iar managerul ei, Nick Shymansky, a declarat că„"niciunul dintre noi nu era deosebit de religios, dar eram foarte evrei din punct de vedere cultural”. Familia Winehouse sărbătorea cina de Shabbat vinerea, iar în copilărie Winehouse - cu reticenţă, după spusele sale - a urmat cursuri de religie la o şcoală de tip cheder. Ea purta frecvent colierul cu steaua lui David, reprezentat pe statuia sa.

Ulterior, pe statuie a fost pusă temporar o etichetă cu mesajul „Aduceţi-i acasă acum”", referindu-se la ostaticii israelieni deţinuţi de Hamas în Gaza.

Fundaţia Amy Winehouse nu a făcut niciun comentariu cu privire la lipirea autocolantului pe statuie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.