Ucraina, care a câştigat în primăvară concursul cântecului european Eurovision, va participa la ediţia junior care va avea loc în decembrie. Autorităţile ucrainene au oficializat săptămâna aceasta participarea la versiunea pentru copii a celebrei competiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidaţii cu vârste între 9 şi 14 ani vor putea participa. Selecţiile sunt deschise până la 22 august. Concursul va avea loc pe 11 decembrie. Cea de-a 20-a ediţie se va desfăşura în Armenia, câştigătoarea ediţiei 2021, scrie BFM TV. 

Ucraina a câştigat concursul dedicat copiilor în 2012 cu melodia "Nebo" (Cer), interpretată de Anastasiya Petryk. În mai, grupul ucrainean Kalush Orchestra a câştigat Eurovision Song Contest cu melodia "Stefania".

Mai multe ţări şi-au confirmat deja participarea, inclusiv Franţa, Italia şi Portugalia. Germania nu va participa anul acesta la competiţie - la fel ca şi Rusia, care a fost exclusă din EBU (Uniunea Europeană de Radiodifuziune), în februarie anul trecut.

Eurovision 2023 va avea loc în Marea Britanie şi nu în Ucraina, care a criticat decizia de a-i fi retrasă găzduirea următoarei ediţii din motive de securitate după invazia rusă a teritoriului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.