Persoana acuzată că a furat o pictură murală de Banksy în Ucraina s-ar putea confrunta cu o pedeapsă de mai mult de un deceniu în spatele gratiilor, au declarat oficiali din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie, Ucraina a relatat că mai mutle persoane au încercat să fure o piesă înfăţişând o femeie cu o mască de gaz, care a apărut pe faţada unei case parţial ruinate din oraşul Hostomel, chiar în afara Kievului. Hostomel fusese bombardat de forţele ruse la scurt timp după invazia iniţială a Ucrainei de către Rusia. 

Piesa a fost una dintre numeroasele creaţii ale artistului britanic Banksy care au apărut pe străzile devastate de bombardamente. 

Detaliile despre presupusa tentativă rămân vagi, deoarece oficialii ucraineni nu au furnizat numele celor suspectaţi care ar fi încercat să smulgă lucrările din peretele casei. Potrivit CNN, suspecţii provin din Kiev şi Cerkasî.

„Un grup de oameni a încercat să fure o pictură murală Banksy. Au tăiat lucrările din peretele unei case distruse de ruşi”, a declarat guvernatorul Kievului, Oleksiy Kuleba, într-o postare pe Telegram în decembrie. Kuleba a adăugat că lucrarea este în „stare bună” şi că „mai multe persoane au fost reţinute la faţa locului”.

Într-o declaraţie publicată săptămâna aceasta, oficialii ucraineni au spus că, „datorită vigilenţei localnicilor, poliţiei şi a altor forţe de securitate”, suspecţii au fost arestaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.