Televiziunea Română va difuza, vineri, de la ora 14.30, pe TVR 2, documentarul ”O zi în Berlin”, în semn de solidaritate cu victimele atentatului terorist care a avut loc pe 19 decembrie la Târgul de Crăciun din capitala Germaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul “O zi în Berlin” a fost realizat de Sanda Vişan înaintea atentatului, în cartierul Charlottenburg, informează TVR.

”O zi în Berlin” prezintă un periplu prin capitala Germaniei, care începe cu două locuri cu valoare simbolică - Biserica Memorială, adusă în ruină de bombele celui de al Doilea Război Mondial, şi fântâna Wasserklops.

”Vom vizita Poarta Brandenburg, cartierul istoric Berlin Mitte, străbătând celebrul bulevard Unter den linden şi ajungând în fosta piaţă a Operei (ce poartă numele August Bebel). Călăuziţi de Sanda Vişan, vom afla informaţii despre Opera, vechea Bibliotecă, despre Catedrala catolică şi Universitatea Humboldt - clădiri care vorbesc despre felul în care a fost alcătuită, în secole, fiinţa naţională germană, articulată în jurul conceptului fundamental de educaţie”, au transmis reprezentanţii TVR.

Documentarul va prezenta şi Domul, catedrala evanghelică a Berlinului, clădirea Reichstagului, Potsdamer Platz, dar şi suprafeţele verzi din zona lacurilor formate de râul Havel.

Odată cu finalul călătoriei prin Berlin, documentarul prezintă şi Gara Centrală, cel mai mare punct de întâlnire feroviară din Europa, cu 14 platforme dispuse pe două niveluri, subterane şi supraterane, o operă arhitectonică cu structură de beton, oţel şi sticlă.

În seara zilei de 19 decembrie 2016, la Târgul de Crăciun din Berlin a avut loc un atac terorist soldat cu 12 persoane decedate şi 48 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.