Televiziunea Română a anunţat joi că a câştigat procesul intentat de SRJ MediaSind referitor la drepturile legale privind deplasările salariaţilor şi că decizia este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Curtea de Apel a admis apelul formulat de Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi a respins cererea de chemare în judecată formulată de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind ca neîntemeiată, într-o acţiune ce viza drepturile salariaţilor TVR stabilite prin Contractul Colectiv de Muncă, privind deplasările în interes de serviciu. Decizia este definitivă”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Dosarul a avut ca obiect cererea SRJ MediaSind de anulare a dispoziţiilor art. 39 alin. (2), (3) şi (4) din Contractul Colectiv de Muncă din SRTv 2018-2019, înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti (ITMB), astfel cum aceste prevederi au fost modificate prin Actul Adiţional nr. 2 înregistrat la ITMB.

„Reiterăm faptul că TVR respinge cu fermitate acuzaţiile pe care SRJ MediaSind le generează în permanenţă şi care sunt, ca de fiecare dată, mesaje care conţin ameninţări, minciuni, atacuri la persoană, instigare, aducând grave prejudicii Televiziunii Române”.

Pe 18 noiembrie, printr-o decizie definitivă, instanţa a respins demersul SRJ MediaSind ca neîntemeiat, „aceasta fiind încă o dovadă că acţiunile acestui sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv sfidează cadrul legal în care instituţia îşi desfăşoară activitatea”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.