Posturile de televiziune TVR 2 şi TVR 3 lansează grilele de primăvară, luni, cu noutăţi între care se numără serialul sud-coreean „Regele îndrăgostit” şi emisiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, precum „România Centenară”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 2

Telespectatorii TVR 2 vor putea urmări filme de colecţie la „Telecinemateca”, în fiecare zi de miercuri, la de la ora 20.10, şi la „Duminica filmului românesc”, în ultima zi a săptămânii, de la ora 13.10 şi de la ora 20.10 – când sunt programate două producţii, între care un film istoric sub semnul Centenarului Marii Uniri, informează Televiziunea Română.

Serialul sud-coreean „Regele îndrăgostit”, care are 20 de episoade, va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 17.40.

Marina Almăşan şi Claudiu Bleonţ vor prezenta, începând de luni, cel de-al patrulea sezon „Femei de 10, bărbaţi de 10”. Emisiunea va fi difuzată de luni până joi, de la ora 16.40.

Emisiunea „Se zice că…” va fi difuzată în direct, de luni până joi, de la ora 14.00, startul noului sezon urmând să fie dat de „The Humans”, reprezentanţii României la Eurovision 2018, vor deschide ediţia. Noua grilă inaugurează şi o rubrică nouă, de gastronomie, cu chef Aida Parascan, dar şi rubrica de „Revista presei”.

Emisiunea „Ieri-azi-mâine” va fi prezentată în direct de Corina Dănilă, în fiecare vineri, de la ora 15.0, începând din 16 martie, iar miniseria în şase episoade „Fata samurai/ Samurai girl” (SUA, Canada, 2008) va fi difuzată în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, începând din 17 martie.

În premieră, din 17 martie, de la ora 22.10, va fi lansat cel de-al cincilea sezon al serialului Italian „Onoare şi respect”, care va fi difuzat în fiecare sâmbătă.

Cel de-al patrulea sezon al emisiunii „Duelul pianelor” va avea premiera duminică, 18 martie, la ora 15.00, şi va avea un format modificat. Jocuri precum karaoke, „ghiceşte melodia din câteva note cântate la pian sau după un desen făcut de un invitat” sunt doar câteva dintre provocările emisiunii din fiecare duminică. Adrian Enache va continua şi în acest sezon tributurile dedicate marilor artişti dispăruţi ai României, iar o altă noutate a sezonului patru este cea a „cancan-urilor”. Invitaţii vor comenta cele mai ciudate articole scrise despre ei de presa de scandal şi vor clarifca adevărul legat de acestea.

TVR 3

TVR 3, singurul post cu profil cultural a cărui grilă cuprinde şi producţii ale studiourilor teritoriale ale Televiziunii Române, aduce, va prezenta, începând de luni, mai multe noutăţi, între care se numără emisiuni de dicate Centenarului Marii Uniri.

Zilnic, de luni până vineri, pentru două ore, de la ora 07.00, la TVR 3 telespectatorii pot intra în legătură cu românii de peste Prut urmărind programul „Matinalii” transmis în direct de la Chişinău din studiourile TVR Moldova.

Tot de luni până vineri, de la ora 16.00, TVR 3 va difuza programul „Regiunea în obiectiv” – o nouă emisiune magazin cu ştiri şi evenimente la zi. Informaţiile vor fi prezentate de TVR Cluj (luni), de TVR Craiova (marţi), de TVR Iaşi (miercuri), de TVR Timişoara (joi) şi de TVR Târgu Mureş (vineri).

Din 13 martie, în fiecare marţi, de la ora 15.00, în noul program „Vieţi dăruite” telespectatorii vor putea cunoaşte oameni care au ales să ofere celor din jur: timp, învăţături, efort, creaţii. Aceştia sunt eroii emisiunii „Vieţi dăruite” - un program pe care jurnaliştii de la TVR Cluj îl propun, în premieră, publicului TVR 3.

În fiecare sâmbătă, TVR 3 va difuza, de la ora 10.00, emisiunea „România 100. Iaşul în arcul timpului” (despre contribuţia Moldovei la actele care au precedat actul de la 1 Decembrie 1918), iar de la ora 18.30,  „România  Centenară” (o emisiune despre eroii şi situaţiile care au marcat unirea Banatului cu România).

Alte două noi programe intră în emisie la TVR 3 în 24 şi 25 martie, de la ora 17.30 - emisiunile bilunare „Selfie” (în care jurnaliştii de la TVR Timişoara ne aduc portrete inedite de creatori), respectiv „Staţia România-Israel” (ce marchează, prin interviuiri şi reportaje, împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări).

Emisiunea „Cult@rt” va fi difuzată zilnic, de luni până vineri, de la ora 22.00, iar de la ora 23.00, în fiecare seară de luni, marţi şi miercuri, vor fi difuzate „Concerte din Festivalul Internaţional «George Enescu» 2017”. Joia vor fi difuzate concertele Festivalului de Jazz de la Sibiu 2017 iar vinerea vor fi difuzate noi spectacole de operă şi balet.

În fiecare weekend, de la ora 20.00, TVR 3 va prezenta sâmbăta film, iar duminica, teatru. Primele producţii cinematografice care vor fi difuzate sunt semnate de Andrei Tarkovski: „Solaris” (în 24 martie), „Oglinda” (în 31 martie), „Călăuza” (7 aprilie) şi „Andrei Rubliov” (14 aprilie).

Şi tot din această primăvară, la TVR 3 vor reveni cu noi sezoane emisiuni tradiţionale precum: „Arte, carte şi capricii”, „Locuri, oameni şi comori”, „Regatul sălbatic”, „Remix”, „Poesis”, „Cap de afiş”, „Cântec şi poveste”, programele informative „Telejurnal Regional” şi „Telejurnal Moldova”, dar şi emisiuni de la posturile regionale: „Dialoguri cu Andrei Marga”, „Legal 100%” şi „Racord”.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.