TVR 1 difuzează în fiecare seară, de luni până vineri, imediat după Telejurnalul de la ora 20.00, "Destinaţia Eurovision", program dedicat profesioniştilor care compun melodiile din care va fi selectată cea care va reprezenta România la concursul de la Rotterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest an, în România, selecţia naţională pentru concursul Eurovision #ealtceva.

În apropiere de Bucureşti, a fost organizată în premieră o tabără de creaţie, cu scopul de a compunere cea mai bună piesă pentru concursul internaţional.

Tineri profesionişti în domeniul muzical, care se află în spatele unor melodii de succes şi care participă pentru prima oară la un proiect legat de Eurovision, sunt prezenţi în tabără.

La "Destinaţia Eurovision", artistul WRS profită de prezenţa lor în tabăra de creaţie şi îi provoacă să se prezinte, să îşi dezvăluie planurile şi să spună ce cred ei despre piesa care ar trebui să ne reprezinte la Rotterdam. 

Prima dintre echipele de compoziţie: producătorii Marco & Seba împreună cu Hellen, compozitor pentru Universal Song Music Franţa, cu sesiuni în Olanda, Marea Britanie şi alte ţări din vestul Europei;  Quick (Bogdan Mihai) şi Theea Miculescu, Coco (Costin Bodea). În următoarele două ediţii, vor fi prezentate studiourile David Ciente şi Viky Red.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de ţări. 

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă).  Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale, astfe l: Germania, Italia, Regatul Ţ ărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2020 vor fi transmise live pe TVR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.