Viceprim-ministrul Raluca Turcan şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, împreună cu specialişti din Ministerul Culturii şi Ministerul Finanţelor Publice s-au întâlnit joi cu reprezentanţi ai sectoarelor culturale care sunt afectate de criza sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Discuţiile au vizat găsirea celor mai bune variante de sprijin economic, pentru a proteja operatorii culturali în această perioadă de noi restricţii, şi identificarea soluţiilor tehnice în perspectiva acordării unei noi scheme de ajutor de stat.

Turcan a declarat: „Am mai avut astfel de întâlniri, ce au devenit o practică în aceste vremuri grele pentru a lua decizii rapid şi eficient. Analizăm şi alte modele de bune practici, aşa cum a procedat Germania, şi luăm în considerare recomandările Comisiei Europene, pentru a le adapta situaţiei noastre. În următoarele săptămâni vrem să avem un document de lucru care să poată fi pus în consultare publică. Trebuie să gândim un sprijin real pentru întreaga industrie, de la organizatorii de evenimente mari şi până la personalul tehnic, la industria conexă sau chiar artiştii care sunt implicaţi în evenimente culturale mai mici”.

De cealaltă parte, Gheorghiu a spus că Ministerul Culturii se oferă să administreze schema de ajutor de stat şi că noul grup de lucru se va întâlni din nou săptămâna viitoare.

„Situaţia sanitară este gravă, iar restricţiile au impact major asupra activităţilor culturale. După cum vedeţi, am organizat imediat un grup de lucru, pentru că trebuie să asigurăm continuitatea activităţilor şi să securizăm financiar lucrătorii culturali din toate sectoarele creative. Ne dăm seama cât de importantă este implicarea Guvernului în a le oferi sprijin financiar şi cât de important este domeniul cultural-creativ. De aceea, noi, ca Minister al Culturii, ne oferim să administrăm viitoarea schemă de ajutor de stat. Săptămâna viitoare vom avea din nou o întâlnire cu acest grup de lucru”, a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.