Opera Naţională Bucureşti pregăteşte publicului în luna aprilie o stagiune online cu titluri din repertoriul său curent, între care "Trubadurul", "La Traviata" şi "Gala Extraordinară de Balet".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolele vor fi înregistrare în cursul săptămânii în care sunt programate pentru a fi difuzare.

Programul evenimentelor online:

Duminică, 11 aprilie, începând cu ora 19.00, propunem publicului iubitor de artă lirică spectacolul „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, operă în concert. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 14 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 11 aprilie, ora 19:00.

„Trubadurul” lui Verdi este una dintre operele sale cele mai intense, mai dramatice şi, paradoxal, accesibile publicului.  Titlul a reprezentat încă de la premiera ce a avut loc la Roma în 1853 un succes de proporţii şi s-a păstrat de atunci în stagiunile tuturor marilor opere de pe mapamond, fapt ce validează încă o dată valoarea partiturii compozitorului italian, dar şi interesul publicului pentru această lucrare.

Duminică, 18 aprilie, începând cu ora 19.00, prima scenă lirică a ţării vă propune spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, operă în concert. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, ora 19:00.

Spectacolul readuce în atenţia publicului povestea emoţionantă a unei curtezane care a trăit în Parisul primei jumătăţi a secolului XIX - lea sub numele de Marie Duplessis şi care a marcat existenţa unor artişti precum compozitorul Franz Liszt şi scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman „Dama cu camelii”, care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursă de inspiraţie pentru opera sa, „La Traviata”, a cărei primă reprezentaţie la Bucureşti a avut loc în anul 1856, la câţiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneţia.

Sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 19.00, Opera Naţională Bucureşti prezintă în online "Gală Extraordinară de Balet". Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până marţi, 27 aprilie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 24 aprilie, ora 19.00.

În cadrul "Galei Extraordinare de Balet" publicul va urmări momente coregrafice de mare succes, din spectacole renumite ale repertoriului clasic universal cum ar fi: „Lacul lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de nuci”. 

Duminică, 25 aprilie, începând cu ora 19.00, va fi difuzat spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert. Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 28 aprilie, ora 19.00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 28 aprilie, ora 19.00.

Una dintre cele mai comice opere care s-au scris vreodată, „Bărbierul din Sevilla” şi-a adjudecat notorietatea mondială cu ajutorul personajului Figaro, bărbierul spaniol, şi a celebrei lui cavatine „Largo al Factotum”. Creaţia lui Gioachino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera absolută din anul 1816, atunci când a fost prezentată sub titlul iniţial "Almaviva". Atmosfera plină de umor a spectacolului este conturată în jurul contelui Almaviva şi a lui Figaro dar şi a încercărilor acestora de a o impresiona pe Rosina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.