„Trenul spre Samarkand”, un nou roman semnat de Guzel Iahina, autoarea bestsellerurilor „Zuleiha deschide ochii” şi „Copiii de pe Volga”, vândute în România în peste 80.000 de exemplare, va fi disponibil în librării şi online începând cu 1 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul „Trenul spre Samarkand” este disponibil la 49 de lei pentru precomenzi, până la sfârşitul lunii octombrie, pe site-urile libhumanitas.ro, libris.ro, elefant.ro, carturesti.ro, dol.ro, librarie.net, cartepedia.ro.

În această nouă carte, „un fel de Arcă a lui Noe", după cum o numeşte Guzel Iahina, povestea trenului care duce copii din Povolgia flămândă şi sărăcită spre Samarkand dobândeşte de-a lungul călătoriei proporţii mitice. Nu numai despre salvarea copiilor e vorba, ci şi despre salvarea sufletelor. Şi despre omenie.

Romanul atinge dimensiuni de epos: asemenea lui Odiseu, Hercule sau Iason, Deev, personajul cel mai pregnant conturat, poate ucigaşul unora dintre părinţii orfanilor pe care-i are în grijă, trebuie să lupte, pentru a-i salva pe copii, cu răul absolut, care se înfăţişează sub diferite chipuri: foamete, molimă, trădare, crimă. Sentimentul de pericol permanent e însoţit de momente neaşteptate de tandreţe şi iubire, de uluitoare gesturi de solidaritate, de emoţionante dovezi de sacrificiu personal.

„Pe cititorul romanului Trenul spre Samarkand îl aşteaptă un nou vârtej de trăiri, o nouă călătorie prin timp şi spaţiu. Fapte şi documente istorice susţin ficţiunea aşa cum traversele menţin stabilitatea şinelor de tren. Şi se naşte o realitate artistică foarte credibilă. Eroi care au trăit cu un veac în urmă pun o întrebare care-l tulbură şi pe omul modern: Cum trebuie să fie iubirea? Activă? Oarbă? Răbdătoare? Necruţătoare?" - Procitenie

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.