Treizeci de picturi miniaturale au fost prezentate vineri sub numele ”Zbor”, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, unde vor fi expuse până pe 14 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia artistului Marius Bogdan cristalizează două pasiuni ale sale - ornitologia şi pictura. Autorul surprinde cu o serie de picturi miniaturale realizate în stil realist, reprezentând diverse specii de păsări, iar lucrările sunt realizate în culori acrilice şi în acuarelă, cu accentul pus pe acurateţea detaliilor.

Pe 1 aprilie este sărbătorită Ziua Internaţională a Păsărilor, eveniment care are drept scop conştientizarea de către public a nevoii de a proteja păsările prin ocrotirea habitatelor lor, transmite muzeul.

”Zbor - Expoziţie de pictură hiperrealistă” face parte din circuitul de vizitare a Muzeului ”Antipa”. Aceasta este a doua expoziţie temporară deschisă anul acesta la ”Antipa”, după ce, în perioada 1 februarie - 18 iunie, aici poate fi vizitată şi colecţia ”Venin - frumuseţi de neatins”, care propune exponate vii, specii veninoase de şerpi, broaşte şi insecte, dar şi comori din colecţiile muzeului - piese de o valoare inestimabilă care, în mod normal, sunt inaccesibile publicului larg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.