„Turneul Actorilor Români” aduce în trei oraşe din Republica Moldova unul dintre cele mai de succes spectacole ale Teatrului Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, „ActOrchestra”, în regia lui Horia Suru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest turneu al Teatrului Naţional din Bucureşti în Cahul, Chişinău şi Bălţi este susţinut de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) şi aduce în zilele de 28 iunie, 30 iunie şi 2 iulie această producţie teatral-muzicală în faţa publicului moldovean. Proiectul este finanţat integral de DRRM, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, iar intrarea publicului este liberă.

„ActOrchestra” este o poveste plină de umor, cu trei personaje pornite pe imprevizibilul drum al supremaţiei pe scenă, un concert transpus într-o poveste veselă, sonoră şi ritmată. Cei trei actori care vor fi prezenţi în cele trei oraşe ale turneului sunt Petre Ancuţa, Florin Călbăjos şi Emilian Mârnea.

Programul spectacolelor este următorul: 28 iunie 2023, ora 17.00, la Teatrul Naţional „B. P. Haşdeu” din Cahul; 30 iunie 2023, ora 19.00, la Teatrul Fără Nume din Chişinău; 2 iulie 2023, ora 18.00, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi.

Primul spectacol prezentat în cadrul turneului a fost „Figuranta”, un one-woman-show de excepţie, cu Tania Popa (născută în Republica Moldova, la Căuşeni), jucat pe 28 aprilie la Teatrul Fără Nume din Chişinău cu sala plină.

DRRM promovează valorile româneşti peste Prut şi susţine, prin acest proiect, întâlnirea actorilor Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale” din Bucureşti cu publicul din mai multe localităţi din Republica Moldova, în scopul înlesnirii accesului cât mai larg al acestuia la cultura şi limba română.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.