Actori de la mai multe teatre din ţară vor fi prezentaţi publicului, presei şi profesioniştilor din industria filmului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la cea de-a cincea ediţie a programului 10 pentru Film, care se va desfăşura între 2 şi 4 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul care face parte din secţiunea Zilele Filmului Românesc, actorii vor lua parte la workshop-uri, premiere de film şi dezbateri şi vor fi prezentaţi regizorilor, producătorilor români şi străini, directorilor de casting şi agenţilor, informează organizatorii.

Alina Petrică (Godot Café-Teatru, În Culise, Teatrelli - Bucureşti), Andi Gherghe (Teatrul Ariel din Târgu Mureş), Cătălina Bălălău (Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ), Cezar Grumăzescu (Teatrul Excelsior din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Comedie), Ciprian Scurtea (Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu), Cristian Rigman (Teatrul Naţional din Cluj Napoca), Ioana-Florentina Manciu (Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” Craiova), Nicholas Caţianis (Teatrul Excelsior, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti), Richard Balint (Teatrul de Stat Oradea) şi Sânziana Tarţă (Teatrul Naţional din Cluj-Napoca) sunt cei zece care vor participa anul acesta la program.

Ca în fiecare an, actorii beneficiază de broşuri dedicate, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist.

Actorii au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film format din Tudor Giurgiu (regizor şi producător), criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki, Oana Stoica şi Cristiana Gavrilă, directorul de casting Domnica Cârciumaru, editorul portalului LiterNet Răzvan Penescu şi coordonatorul proiectului, publicistul Ileana Cecanu.

De-a lungul celorlalte patru ediţii, actori de diferite vârste, din toate colţurile ţării, care s-au afirmat în teatru, dar nu au avut roluri majore pe marele ecran, au fost promovaţi în programul 10 pentru FILM. Printre aceştia s-au aflat Maria Obretin, Fülöp Erzsébet, Elena Ivanca, Alina Ilea, Lucian Teodor Rus şi Alex Ion. 

Festivalul Internaţional de Film Transilvania se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 27 mai - 5 iunie, şi este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.