The National Gallery din Londra a reuşit să strângă 22 de milioane de lire sterline pentru a cumpăra o pictură din secolul 17 „de importanţă remarcabilă” pentru Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuşita a venit după mai bine de 20 de ani de la prima încercare de a achiziţiona lucrarea, scrie BBC. 

Donaţiile publice au ajutat la cumpărarea cu 22 de milioane de lire sterline a lucrării „The Finding of Moses”, pe care italianul Orazio Gentileschi a pictat-o în jurul anului 1630, în timpul rezidenţei de 12 ani la curtea regelui Charles I.

Descrisă ca o lucrare „de importantă remarcabilă” pentru „moştenirea naţională” a Marii Britanii, pictura s-a aflat mult timp în galerie împrumutată dintr-o colecţie privată.

Prima tentativă a The National Gallery de a cumpăra tabloul a fost în 1995, iar în luna noiembrie a fost lansat un apel public pentru strângerea ultimelor 2 milioane de lire sterline necesare.

Directorul galeriei, Gabriele Finaldi, a spus că este „foarte încântat că atât de mulţi oameni au contribuit în ultima tură a campaniei” pentru a permite instituţiei să cumpere pictura pentru naţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.