Mai mult de 200 de programatori experimentaţi vor participa, în weekendul 13-14 aprilie, la The Bucharest Hackathon, un eveniment aflat la a doua ediţie şi care îşi propune să creeze cea mai mare comunitate de programatori din România, pasionaţi de tehnologie nouă. Câştigătorii hackathonului vor primi premii în valoare totală de peste 30.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bucureştiul este epicentrul inovaţiei tehnologice şi al proprietăţii intelectuale, atrăgându-i pe cei mai străluciţi profesionişti din România şi din regiune. Comunitatea de developeri care construieşte unelte tehnologice avansate, AI si blockchain, se reuneşte din nou, de această dată într-o locaţie încărcată de istorie din centrul oraşului. Genezio este platforma care a demonstrat la multe hackathoane că echipele care o folosesc câştigă detaşat, datorită uşurinţei cu care dezvoltă soluţiile. Ne aşteptam ca pe podium să fie mai multe echipe care să fi folosit Genezio", spune Andrei Pitis, CEO & co-founder Genezio.

"The Bucharest Hackathon este mai mult decât o competiţie, este o oportunitate de a crea, de a învăţa şi de a colabora cu oameni pasionaţi din toată ţara, pentru a construi lumea digitală de mâine. Fiecare linie de cod poate ascunde o poveste fascinantă şi suntem convinşi că şi această ediţie a hackathon-ului va fi o experienţă unică, plină de provocări şi satisfacţii, care le va oferi participanţilor ocazia să creeze poveşti unice pentru proiectele pe care le vor dezvolta. Bware Labs este în continuare alături de participanţii care vor folosi tehnologia blockchain şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem cât de ambiţioase vor fi aplicaţiile înscrise în această ediţie", a spus Flavian Manea, CEO al Bware Labs.

"Continuăm parteneriatul cu The Bucharest Hackathon, de data aceasta în calitate de partener principal. MultiversX oferă infrastructură robustă programatorilor care vor să-şi pună în practică ideile. S-a dovedit deja că există un potenţial uriaş din rândul participanţilor trecuţi, aşa că suntem încântaţi să vedem ce soluţii construiesc concurenţii din anul acesta folosindu-se de tehnologia pe care am dezvoltat-o. În plus, echipa MultiversX o să fie prezentă la eveniment pentru a mentora participanţii şi a contribui la îmbunătăţirea proiectelor şi, eventual, chiar a le aduce în ecosistemul nostru", a spus Daniel Şerb, VP of Business Development al MultiversX.

The Bucharest Hackathon va avea loc în perioada 13-14 aprilie, la Teatrul Odeon, Sala Studio din centrul Bucureştiului, iar participantii vor sta peste noapte la locaţie pentru a lucra la proiectele lor. Înscrierile în program se pot face până la 10 aprilie. 

La The Bucharest Hackathon programatorii pot lucra pe orice proiect software sau hardware care foloseşte tehnologiile blockchain, AI şi DevTools. Echipele vor fi formate din câte 2-4 membri.

În cadrul hackatonului vor fi oferite mai multe premii cu o valoare totală de peste 25.000 de dolari. Juriul este format din antreprenori din IT şi executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: genezio, Bware Labs, MultiversX, Stripe, PiSquared, Google, XoXno, Amazon Web Services.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.