Un vaccin dezvoltat în Germania şi Statele Unite a fost administrat unor pacienţi în SUA, au anunţat marţi companiile implicate, citate de DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După teste preliminare în Germania, compania Biontech din Mainz şi cea americană Pfizer avansează studiul clinic al BNT162, un vaccin mRNA, în Statele Unite. 

Vor fi vaccinaţi 360 de voluntari sănătoşi în cadrul studiului realizat în Statele Unite - iniţial numai pe pacienţi cu vârste între 18 şi 55 de ani iar mai târziu pe participanţi cu vârste mai mari. 

Următoarea serie de teste în Germania va fi făcută pe 200 de voluntari sănătoşi cu vârste între 18 şi 55 de ani, monitorizate de Institutul Paul Ehrlich, institutul federal german pentru vaccinuri. 

Primele rezultate ar trebui să fie disponibile în iunie. 

Dacă testele iniţiale vor arăta rezultate pozitive, ele vor continua cu participanţi mai sănătoşi, precum şi cu persoane cu risc ridicat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.