Romanul "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, un thriller exploziv, poate fi precomandat din 1 septembrie, online, pe litera.ro şi pe site-urile distribuitorilor de carte. Cititorii vor primi cartea cu autograful autorului împreună vouchere cadou de la parteneri premium.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din 1 octombrie, romanul va fi disponibil în format hardcover cu supracopertă în librăriile din toată ţara. 

"Testamentul lui Abraham" este al doilea roman al lui Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărţi româneşti din ultimii 20 de ani, ”Biblia pierdută” (editura RAO). 

Charles Baker, profesor la Princeton şi fost şef de campanie al preşedintelui SUA, îşi descoperă asistentul ucis cu bestialitate în campusul universităţii. Pornind pe urma indiciilor lăsate de acesta, profesorul află că tânărul său colaborator descoperise un adevăr îngrozitor despre cel mai important preşedinte american, Abraham Lincoln. Un adevăr atât de exploziv, încât scoaterea sa la iveală ar putea schimba istoria Americii şi a întregii lumi.

“Volumul e un omagiu adus cărţilor, tuturor cărţilor, de la poemele lui Homer până la povestirile metafizice ale lui Borges, într-o lume tot mai sufocată de o cultură a imaginilor nesfârşite şi goale de conţinut care ne agresează în fiecare secundă. Nu numai că o imagine nu face cât o mie de cuvinte, după o expresie stupidă care se tot repetă papagaliceşte, ci, din contră, o mie de imagini nu fac cât o vorbă a lui Cervantes sau a lui Rabelais sau a lui Umberto Eco”, spune Igor Bergler. 

"Roman poliţist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu "Biblia pierdută", Igor Bergler dovedeşte că e un scriitor extraordinar. Şi nu numai pentru literatura română“, recomandă cartea Jean Harris. 

"Nu mi-am imaginat vreodată că un autor străin ar putea avea o cunoaştere atât de în profunzime a celui mai important preşedinte american din toate timpurile, Abraham Lincoln. Nivelul de documentare pentru această carte i-ar face cinste oricărui profesor de la o mare universitate americană. Iar felul în care această informaţie e integrată în poveste e de-a dreptul uimitor", este părerea istoricului Hannibal B. Johnson, autor al cărţii "Black Wall Street". 

Igor Bergler s-a născut la 21 septembrie 1970 şi şi-a petrecut anii copilăriei la Timişoara. Tot aici a absolvit Liceul ”C. D. Loga”, pe atunci liceul elitelor timişorene.

A intrat la Faculate în ultimul an al Comunismului, la Politehnica din Timişoara. A studiat regie de film, scenaristică şi filmologie la Bucureşti, iar apoi regie de film şi televiziune la Berlin. Igor Bergler are un doctorat în Managementul campaniilor electorale.

A făcut parte din echipa care a creat după revoluţie ProCinema, unde a scris zeci de articole şi cronici de film. La Timişoara, a condus ca director executiv ceea ce presa a numit ”cea mai bună televiziune locală din România”, Analog Tv, şi pentru o scurtă perioadă radiourile Analog din Timişoara, Caransebeş şi Lugoj.

A creat şi moderat poate cea mai celebră emisiune de cultură postrevoluţionară după ”Serata muzicală” a lui Iosif Sava, ”A cincea roată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.