Interpreta Teodora Enache-Brody a lansat, luni, CD-ul „Unifying Worlds”, care stă la baza concertului ce va avea loc pe 18 septembrie, la Opera Naţională, în seria #BucureştiCreativ a Festivalului „Enescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CD-ul cuprinde reinterpretări vocale unice, cu influenţe din jazz şi doină ale unor lucrări de muzică clasică, precum Rapsodiile I şi a II-a de George Enescu, Patetica şi Moonlight Sonata de Beethoven; Dansurile româneşti de Bartok şi Canon de J. Pachelbel.

„Michelangelo spunea ca un mare artist, care are în timp şansa de a-şi perfecţiona arta, are parte astfel de o mişcare în timp, către interior. În această călătorie, cred ca ni se revelează sufletul nostru şi ni se deschide o întreagă lume, şi către interior, şi către exterior […] Am descoperit în Doină o Poartă, prin care am pătruns într-o lume aparte.

Simt muzica într-un fel anume, ca o posibilitate de alchimie, ca pe un proces cathartic. Pentru că în noi, cum spunea  Kazantzakis, se află toate gurile căscate ale strămoşilor noştri, aşteptând ca noi să le exprimăm emoţiile. Cred că aceste voci trebuie cântate, strigate, eliberate. Cred că muzica poate vindeca”,  a declarat Teodora Enache-Brody, la eveniment.

„Este o călătorie fără sfârşit, muzica clasică. Pentru mine a fost o ocazie deosebită de a avea acces la un mare repertoriu, care mi-a revelat peisaje muzicale extraordinare. Cineva spunea despre muzica lui Beethoven, că te poate forma, etic, ca om. Am plecat, în crearea aranjamentelor muzicale, încercând să fac o reducţie a reducţiei partiturii, către părţile ei esenţiale. Orice bogăţie armonică ce s-ar fi putut pierde în reducţie, se regăseşte în linia vocală”, a explicat Călin Grigoriu, care a pregătit orchestraţia pentru lucrări.

„Am respectat tot ce este scris în partitură, doar că sună cu totul altfel, ca o apă vie”, a mai spus Teodora Enache-Brody.

Teodora Enache-Brody şi Călin Grigoriu au interpretat live, la eveniment, varianta vocală a Sonatei nr. 8 pentru pian Patetica, de Beethoven, şi Rapsodia Română nr. 1, de George Enescu, acompaniată fiind de Călin Grigoriu, la chitară.

Pe 18 septembrie, Teodora Enache-Brody va susţine concertul „Unind Lumi - De la Beethoven la Enescu”, la Opera Naţională Bucureşti, împreună cu Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel, Joca Perpignan la percuţie şi având drept invitat special Corul Operei Române.

Lansarea albumului Unifying Worlds şi concertul susţinut de către Teodora Enache-Brody pe 18 septembrie la ONB fac parte din seria evenimentelor din cadrul Bucureşti Creativ, prin care Festivalul Internaţional George Enescu încurajează cele mai diverse forme de expresie artistică, inspirate din muzica şi moştenirea lui George Enescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.