Regele Mihai I este ultimul monarh constituţional al României, un om demn, aureolat de prestigiul adevăratei aristocraţii europene, a scris pe Facebook Teodor Baconschi, scriitor şi fost ministru de Externe al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dumnezeu să-l odihească pe Regele Mihai! L-am cunoscut, onorat pe acest mare timid surprins de istorie în situaţii predominant tragice", a scris Teodor Baconschi.

Fostul ministru de Externe a amintit că "doi dintre strămoşii săi au contribuit decisiv la naşterea României moderne". "Ultimul nostru Monarh constituţional nu a mai avut o asemenea şansă, dar a rămas un om demn, aureolat de prestigiul adevăratei aristocraţii europene. Drum bun către Creatorul nostru, Majestate!". 

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile.

Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.