Televiziunea Română va transmite Campionatele Europene (CE) de gimnastică din perioada 2017 - 2020, după ce a prelungit contractul cu Uniunea Europeană de Gimnastică, intermediat de European Broadcasting Union (EBU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem bucuroşi că am încheiat cu succes acest demers şi această negociere. E demonstraţia că putem face lucruri bune şi putem aduce publicului ceea ce îşi doreşte - asta, dacă suntem lăsaţi să ne facem treaba şi să construim pe decizii profesionale", a spus Irina Radu, Preşedinte-Director General al TVR.

TVR a anunţat vineri că va transmite zece ediţii ale Campionatelor Europene de gimnastică artistică, individual şi pe echipe, şi gimnastică ritmică. În 2017, televiziunea publică va difuza CE de gimnastică artistică individual care se va desfăşura în perioada 10-16 aprilie la Cluj Napoca şi CE de gimnastică ritmică, care va avea loc între 1 şi 7 mai, la Budapesta.

În anul 2018, TVR va difuza CE de gimnastică artistică feminin pe echipe (7-13 mai, Glasgow), CE artistică masculin pe echipe (21-27 mai, Glasgow) şi CE de gimnastică ritmică (28 mai-3 iunie, Espoo).

În anul 2019, Televiziunea Română va difuza CE de gimnastică artistică individual (13-19 aprilie, Szczecin) şi CE de gimnastică ritmică (27 aprilie-3 mai), pentru care oraşul în care se va desfăşura nu a fost stabilit încă.

În anul 2020, televiziunea publică va transmite CE de gimnastică artistică feminin pe echipe (9-15 mai), CE de gimnastică artistică masculin pe echipe (23-29 mai) şi CE de gimnastică ritmică, (13-19 iunie). Oraşele în care vor avea loc competiţiile sportive nu au fost stabilite încă.  

”Prima ediţie a Campionatului European de gimnastică artistică a avut loc la Bucureşti, în 1957. România va fi gazdă din nou la exact 60 de ani de la acest eveniment. Ediţia cu numărul 38 a fost oferită Clujului, singurul oraş din România care are o sală polivalentă conformă standardelor europene. Evenimentul va beneficia de prezenţa marilor campioni Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor. TVR va fi Host Broadcaster al Europenelor de la Cluj”, a declarat Emil Hossu Longin, coordonatorul Sportului din TVR.

TVR va asigura o transmisie HD de înaltă calitate, care va putea fi preluată de toate televiziunile difuzoare.

Constantin Şerbu, responsabilul cu contractele de sport, a spus că vor urma discuţii şi un contract cu Federaţia Română de Gimnastică, pentru a asigura o desfăşurare de succes a Campionatului de la Cluj.

România a câştigat la Europenele de gimnastică artistică 142 de medalii, dintre care 51 de aur.

Televiziunea Română este singura instituţie media din ţară care a transmis această competiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.