Televiziunea Română lansează campania „Generaţia Unirii”, realizată de TVR Moldova în colaborare cu Ştirile TVR, în contextul împlinirii, pe 27 martie, a 100 de ani de la unirea cu Basarabia. Programele speciale din cadrul acestui proiect vor putea fi urmărite şi la TVR 1 şi TVRi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul campaniei „Generaţia Unirii" vor fi prezentate faptele şi personalităţile care au contribuit la Unirea din 1918, până pe 27 martie, în programele TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR 1.

Proiectul TVR Moldova va readuce în memoria colectivă personalităţi precum: Pantelimon Halippa, Constantin Stere şi Alexandru Marghiloman.

În colaborare cu Ştirile TVR, materialele realizate de jurnaliştii TVR Moldova, comentate de invitaţii din studiourile din Bucureşti, vor fi difuzate la TVR 1 în emisiunile: „Perfect Imperfect” (la orele 10.00 şi 11.30), „Aici, acum” (de la ora 13.00) şi „Pulsul Zilei” (de la ora 19.30). În plus, în Telejurnalele TVR, campania „Generaţia Unirii" va aduce transmisiuni duplex cu jurnaliştii TVR Moldova de la Chişinău.

Basarabia s-a constituit ca Republică Democrată Moldovenească la sfârşitul anului 1917, proclamându-şi mai întâi autonomia în cadrul Republicii Ruse, şi apoi, după Revoluţia din Octombrie, independenţa faţă de Rusia bolşevică. După câteva luni, în 1918, s-a unit cu Regatul României, în cadrul căruia a constituit o provincie. Această stare a durat până în 1940, când un ultimatum al guvernului sovietic a fost adresat României, cerând cedarea Basarabiei către Uniunea Sovietică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.