Televiziunea CNN a fost criticată pe reţelele de socializare pentru acoperirea „sexistă” a atacului armat care a avut loc marţi la sediul YouTube din San Bruno, California, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, o persoană a deshis focul la sediul YouTube din San Bruno, potrivit lui Ed Barberini, Şeful Poliţiei din San Bruno. Sute de angajaţi au evacuat clădirea, în timp ce câteva victime au fost duse la spitale din apropiere. Suspectul a murit din cauza unei răni provocate de un foc de armă.

După ce autorităţile au confirmat că suspectul este o femeie, CNN a afişat pe ecran titlul „Femeia suspectă, decedată”, iar mai multe persoane au făcut speculaţii cu privire la cauzele incidentului. 

Reportul CNN Shimon Prokupecz a spus la emisiunea „The Situation Room with Wolf Blitzer” că este posibil ca acest atac să fi avut loc din cauza unui „triunghi amoros”. Apoi, au urmat conversaţii despre posibilitatea ca acea femeie să fi atacat sediul YouTube în urma unei relaţii amoroase care s-a încheiat într-un mod nefericit.

„Bună alegere să faceţi speculaţii fără nicio bază, lansând ipoteza că atacul a fost cauzat de un triunghi amoros, pentru că atacatorul a fost o femeie. Bravo, CNN”, a scris un utilizator al platformei de socializare Twitter.

„CNN lansează o teorie de nicăieri potrivit căreia atacul a fost cauzat de un triunghi amoros, pentru că a fost făcut de o femeie. Schimb canalul pe Cartoon Network”, „M-au înfuriat comentariile de la CNN”, „Această ipoteză pare sexistă. Nu am auzit această teorie când au avut loc alte atacuri armate” şi „Nu sunt feminist, dar această teorie mă deranjează”, au scris alţi utilizatori.

CNN nu a răspuns la solicitarea The Hollywood Reporter de a oferi un punct de vedere. 

Presupusa autoare a atacului armat, Nasim Najafi Aghdam, în vârstă de 39 de ani, nu-şi cunoştea victimele atunci când a deschis focul marţi după-amiaza (ora locală) înainte să se sinucidă, a precizat Poliţia din San Bruno.

Aghdam a folosit online numele Nasime Sabz şi a avut o îndelungată dispută cu YouTube, potrivit unui anchetator. Un website cu acest nume denunţă politici YouTube şi acuză compania că încearcă să-i ”suprime” pe creatorii de conţinut.

Tatăl ei, Ismail Aghdam, a declarat pentru Bay Area News Group că fiica sa ”ura” compania.

Forţele de ordine au anunţat marţi că anchetează atacul armat ca pe o dispută persoană, fără să facă alte precizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.