Teatrul Regal din Madrid a primit luni seară, la gala International Opera Awards, premiul pentru cea mai bună companie de operă din lume, potrivit rtve.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia madrilenă a obţinut cel mai important trofeu al ceremoniei virtuale, la care a mai fost nominalizată pentru cea mai bună orchestră a unui teatru de operă, cea mai bună premieră absolută şi cea mai bună înregistrare muzicală.

Într-un comunicat, Teatrul din Madrid a subliniat că „a primit distincţia din partea industriei pentru un parcurs care i-a consolidat imaginea internaţională transformându-l în unul dintre teatrele de referinţă din lume”.

La categoria cea mai bună companie de operă au mai fost selectate Finnish National Opera, La Monnaie/ De Munt, Oper Frankfurt, Opéra Comique şi Royal Opera House.

Tenorul basc Xabier Anduaga, în vârstă de 25 de ani, şi mezzosoprana rusă Vasilisa Berzhanskaya au primit premiul International Opera World pentru cel mai bun tânăr solist. Ei au concurat, între alţii, cu Teresa Iervolino, Roberta Mantegna şi Adela Zaharia.

Cea mai bună orchestră de operă a fost desemnată Bayerische Staatsoper din Munchen, cea mai bună premieră absolută, „Oceane”, de Detlev Glanert, iar regizorul anului a fost Robert Carsen, care a pus în scenă această lucrare.

Cea mai bună nouă producţie a anului a fost „The Tale of Tsar Saltan”, de Rimsky-Korsakov, dirijată de Dmitri Tcherniakov pe scena La Monnaie/ De Munt (Belgia). Corul Operei Metropolitane din New York se numără între câştigători, la fel şi dirijorul rus Kirill Petrenko, primul care a primit acest trofeu pentru a doua oară.

La categoria interpretare au fost premiaţi soprana norvegiană Lise Davidsen şi tenorul mexican Javier Camarena.

Festivalul „George Enescu” a pierdut în faţa Festivalului Salzburg, care a marcat anul trecut a 99-a ediţie.

Premiul „Educaţie şi promovare”, prin care sunt recompensate companiile care îşi extind domeniul, a fost acordat Operei din Birmingham, pentru montarea „Lady Macbeth of Mtsensk”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.