Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova a lansat #teatruncACASAteatru, un joc virtual împotriva izolării. Astfel, pagina de Facebook a Naţionalului craiovean a devenit un spaţiu virtual unde zilnic se petrece o "leapşa virtuală" între actorii Teatrului şi spectatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum peste 60.000 de spectatori şi 16 actori au răspuns provocării.

Teatru în casă, casă teatru (ori acasă teatru) a venit ca un răspuns la starea de incertitudine actuală, din nevoia de a crea o mişcare ce ar urma să-i ţină pe cât mai mulţi acasă pentru binele tuturor.

Jocul se desfăşoară astfel: la ora la care este programat să înceapă jocul, pe pagina FB a teatrului apare un video cu un actor care spune o replică dintr-un spectacol din repertoriul curent al Naţionalului. Prima persoană care ghiceşte spectacolul îi poate adresa unuia dintre actorii echipei din ziua respectivă provocarea să spună o replică la alegere (o propoziţie, maximum o frază), dar şi tonul pe care s-o spună. Prin urmare, când apare următorul video, cu actorul desemnat care rosteşte într-un fel anume replica/ citatul propus de spectatorul cu pricina, următorul spectator, care comentează primul la acest video, propune astfel la rândul său o replică/ actorul/ starea şi aşa mai departe.

În ultimele patru zile, peste 60.000 de oameni au interacţionat cu actorii Naţionalului craiovean într-un fel sau altul prin intermediul platformei de socializare.

Programul de joacă actual se va dezvolta în mai multe variante şi direcţii, printre care şi un program pentru elevi, iar în anumite zile vom difuza spectacole din repertoriul teatrului. (programul va fi comunicat ulterior).

Până acum spectatorii s-au jucat cu actorii Iulia Colan, Constantin Cicort, Ioana Manciu, Dragoş Măceşanu, Cătălin Vieru, Alex Calangiu, Corin Druc, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Eugen Titu, Romaniţa Ionescu, Cătălin Mihai Miculeasa, Tamara Popescu, Claudiu Bleonţ, Alina Mangra şi Petronela Zurba.

Astăzi ies la joacă (de la ora 14.00) George Albert Costea, Ramona Drăgulescu şi Ştefan Cepoi. Proiectul online se va realiza în fiecare zi, câtă vreme va fi nevoie de acum încolo: https://www.facebook.com/tncms.oficial/videos.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.