Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti deschide stagiunea cu spectacolul "UFO", de Ivan Vyrypaev, în regia lui Bobi Pricop, premiera oficială fiind programată pe 17 septembrie, la Sala Pictura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După succesul multipremiatului spectacol "O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii", de Mark Haddon, tânărul regizor Bobi Pricop revine la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale” Bucureşti, la aceeaşi Sala Pictura, lansând în premieră naţională piesa "UFO" a unuia dintre cei mai talentaţi şi jucaţi dramaturgi tineri ruşi, Ivan Vyrypaev, în traducerea Maşei Dinescu.

Folosind proiecţii simultane pe suprafeţe diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o construcţie sceno-tehnică (Paul Popescu şi Mizdan) şi muzica originală a lui Alexei Ţurcan, spectacolul "UFO" spune poveştile unor oameni care au avut contact cu civilizaţii extraterestre. 

Mecanismele de storytelling folosite în spectacol sunt bazate pe tehnologii de nouă generaţie integrate într-o dramaturgie a firescului, într-o instalaţie artistică hi-tech a emoţiilor exprimate pe mai multe planuri, la toate nivelurile de viaţă, percepţie şi realitate. O montare care sparge propriile convenţii, făcând din realitate artificiul suprem, iar din suflet - performance.

"UFO" este spectacolul-experienţă de care avem nevoie atunci când uităm de noi din cauza zgomotului din jur, dar şi o joacă de-a docu-mistificarea, cu humanoizi verzi, civilizaţii extraterestre şi liniştea unei dimineţi senine.

Distribuţia spectacolului (în ordinea apariţiei în scenă): Ada Galeş, Istvan Teglaş, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru.

Primele reprezentaţii au loc în zilele de 15 şi 16 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Pictura, iar premiera oficială va avea loc duminică, 17 septembrie, ora 20.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.