Nataşa Raab a fost una dintre actriţele etalon ale scenei craiovene, a transmis colectivul Teatrului Naţional din Craiova care deplânge moartea actriţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pregnantă personalitate a peisajului cultural craiovean, actriţa Nataşa Raab a fost dăruită cu o energie debordantă, necontenind a-şi manifesta preaplinul histrionic în mai multe zone de interes artistic, de la roluri de teatru, film şi televiziune, până la înregistrări de albume audio, prezentări de spectacole, turnee şi zeci de participări cu trupa Teatrului Naţional Craiova la marile Festivaluri de teatru ale lumii. Înzestrată cu o frumuseţe statuară, carismatică, puternică, foarte feminină şi feministă, dar şi umilă, călăuzită de credinţa nestrămutată într-un Dumnezeu care o iubeşte şi o veghează mereu, cu o carieră artistică notabilă, Nataşa Raab a fost una dintre actriţele etalon ale scenei craiovene, fiind laureată de-a lungul timpului cu numeroase premii şi distincţii. De la premiul UNITER pentru debut, în anul 1989, cu rolul Elena Andreevna, din spectacolul „Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov, regia Mrcea Cornişteanu, până la ascensiunea sa din zona cinematografiei, majoritatea filmelor în care a jucat au fost apreciate la nivel internaţional", este mesajul reprezentanţilor Teatrului.

Nataşa Raab a fost "o apariţie electrizantă, o înfăţişare seducătoare şi o prezenţă puternică, Nataşa Raab a fost una dintre actriţele iubite de camera de filmat: i s-a încredinţat rolul mamei în fimul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (regia Adrian Sitaru, 2011, premiat la festivalul Internaţional Locarno, Elveţia), dar şi rolul Dr. Olga Cerchez din pelicula „Poziţia copilului” (regia Călin Netzer, 2013, Ursul de Aur la Berlinala din 2013)". 

Admirând-o în rolul Elena Andreevna, Valentin Silvestru, unul dintre cei mai duri critici de teatru, scria despre Nataşa Raab: „actriţă înaltă, mlădioasă, cu ţinută elegantă şi un chip gânditor, de o frumuseţe severă, o atitudine încordată şi un mers sigur (...) Actriţa a realizat fără cusur, în chip proeminent, cu fineţe extremă şi cu o nuanţă de mister, cel mai interesant caracter al spectacolului”. 

Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, 25 octombrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.