Teatrul „Gong” Sibiu îşi redeschide sala de spectacole cu un concert al Adei Milea, joi, de la ora 19.00, cu respectarea tuturor regulilor de siguranţă sanitară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E o bucurie copleşitoare să ne reluăm activitatea cu public, în interior, după o pauză de aproape şase luni! Teatrul tânăr e un segment puternic afectat de această pandemie, dar esenţial în dezvoltarea unei comunităţi, prin promovarea educaţiei non-formale şi a incluziunii sociale în rândul noilor generaţii. Suntem recunoscători administraţiei locale pentru tot sprijinul acordat în ultimii ani, dar mai ales în această perioadă. Teatrul nostru a crescut enorm în ultimii cinci ani, iar acest lucru a fost posibil doar printr-un dialog bun cu Primăria Sibiu. Fără implicare, teatrul dispare!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Ada Milea revine la Sibiu cu un concert solo, ce reuneşte cântece adaptate dintr-un portofoliu de spectacole montate în teatrele din toată ţara. Cu mult umor, dar şi un pic de tristeţe, Ada Milea reuşeşte să esenţializeze, prin muzică, mesajele unor autori ca Alecsandri, Creangă sau Naum. Concertul de la Sibiu este un altfel de teatru, în care instrumentele devin suport viu al întâmplărilor cântate. Evenimentul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 7 ani.

Siguranţa spectatorilor reprezintă o prioritate în agenda de evenimente a Teatrului Gong. Spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii. Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui participant la eveniment. Purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul, este obligatorie pe toată durata concertului. Numărul de scaune din sala de la etaj a fost redus de la 180 la 46, astfel încât să asigure o distanţare fizică corespunzătoare între spectatori.

Accesul publicului la concert se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât şi la sediul Agenţiei Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4. Biletele oferite prin Agenţia Teatrală se pot achiziţiona de miercuri până vineri între orele 11.00 - 18.00, sâmbăta între orele 10.00 - 18.00, iar duminica de la 10.00 la 14.00. Costul unui bilet este de 14 lei şi este valabil pentru o singură persoană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.