Apollo111 din Bucureşti a lansat campania de donaţii „Independent de viitor”, prin care face apel la spectatori să sprijine financiar teatrul pentru reluarea activităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un an în care spaţiile culturale pentru arte performative au fost mai mult închise din cauza pandemiei COVID-19 şi fără un sprijin real venit din partea autorităţilor pentru sectorul cultural independent, Apollo111 a transmis spectatorilor: „pentru a reporni motoarele teatrului, pot dona 2 euro prin SMS la 8846, îşi pot redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit pentru cauză sau pot face donaţii direct”.

În centrul campaniei se află două scurtmetraje care spun povestea viitorului Apollo111, într-o lume în care restricţiile nu se ridică, iar artiştii sunt nevoiţi să găsească soluţii absurde pentru a continua să creeze. Pentru realizarea scurtmetrajelor, scenograful Marius Niţu a creat o machetă arhitecturală a spaţiului Apollo111, care a prins viaţă datorită unor păpuşi din lemn animate. Vocile primului episod sunt asigurate de actorii Bogdan Dumitrache, István Téglás, Ioana Bugarin, Eduard Trifa şi de Eugen Rădescu. Imaginea este semnată de Vlad Mihuţoiu. Filmul poate fi urmărit pe www.Apollo111.ro.

Dumitrache, unul dintre fondatorii Apollo111 şi cel care semnează scenariul şi regia scurtmetrajelor, a spus: „Campania «Independent de viitor» vine într-un moment crucial pentru existenţa Apollo111, cât şi pentru întregul sector cultural independent. Deşi restricţiile în ceea ce priveşte sălile de spectacol au început să fie din nou ameliorate, redeschiderea unui teatru are în spate un efort uman, creativ şi financiar mare şi riscant: reluarea repetiţiilor, pregătirea unei stagiuni scurte şi nesigure, reactivarea angajaţilor care se află în şomaj tehnic, plata chiriei şi utilităţilor după un an la limita precarităţii şi susţinerea acestui mecanism cu 50% din capacitate. Deşi am participat la nenumărate discuţii şi am primit nenumărate promisiuni de la autorităţi în ultimele luni, până azi nu s-a concretizat nicio măsură de sprijin pentru spaţiile culturale independente nici la nivel local, nici la nivel naţional. Aşa că ne întoarcem spre spectatorii noştri şi le cerem să ne susţină. Ne bucurăm că iniţiativei noastre i s-au alăturat mulţi prieteni artişti care ne-au ajutat să creăm câteva poveşti video pe care le vom posta online în următoarea perioadă. Înseamnă mult să ştim că nu suntem singuri şi sperăm că foarte curând vom reuşi să redeschidem Apollo111 ca un spaţiu liber de creaţie şi distracţie”.

Spectatorii vor putea dona 2 euro prin SMS la 8846 până în luna august, iar până pe 25 mai îşi pot redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit spre teatru descărcând formularul de pe Apollo111.ro.

Teatrul Apollo111 a reuşit în ultimii 5 ani să îşi creeze şi consolideze rolul în viaţa culturală din Bucureşti, propunând un program artistic complet: spectacole, concerte, expoziţii, conferinţe şi petreceri. Este unul dintre cele mai vizibile spaţii independente pentru arte performative din oraş. Apollo111 s-a impus ca un loc de creaţie liber, pe scena căruia s-au produs spectacole inovatoare, premiate naţional şi internaţional, şi selectate în cele mai importante festivaluri din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.