Protestul actriţei franceze Corinne Masiero, care s-a dezbrăcat la gala premiilor Cesar luna trecută, este doar una dintre multele acţiuni care are loc în Franţa cu scopul de a-i sprijini pe artiştii independenţi din film, TV şi evenimente live care sunt încă afectaţi de pandemie, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia CGT Spectacole a gestionat o acţiune la nivel naţional în teatre din 4 martie şi protestele continuă. Aproape 100 de instituţii teatrale sunt ocupate de protestatari în Franţa. 

Totul a debutat la Teatrul Odeon, care sâmbătă a fost invadat de artişti independenţi, dansatori, costumieri şi muzicieni, toţi cei care nu au avut de lucru de mai multe luni şi care se tem pentru vieţile lor, chiar dacă mulţi sunt protejaţi de subvenţii pentru şomaj. 

Săptămână după săptămână, la mişcare s-au alăturat şi lucrători din alte sectoare, chiar protestatari din rândul "vestelor galbene", care au cerut retragerea reformei iminente a asigurărilor pentru şomaj care ar intra în vigoare în iulie. 

În weekend, Odeonul a fost gazda unui concert de jazz şi oameni din toate categoriile sociale au pus în scenă o coreografie. 

Multe spectacole live au fost deja anulate vara aceasta, inclusiv festivalul Solodays, care iniţial era programat între 18 şi 20 iunie, precum şi Eurockéennes, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică rock din Franţa care era anunţat în perioada 1-4 iulie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.