Teatrele de pe Broadway vor cere spectatorilor să prezinte dovada vaccinării anti-Covid şi purtarea măştii va fi obligatorie până cel puţin la finalul lunii octombrie, a anunţat asociaţia producătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sălile urmează să se deschisă în curând, iar producătorii au spus că toţi spectatorii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi cu un ser autorizat de FDA sau de Organizaţia Mondială a Sănătăţii atunci când intră în teatre. 

„Vaccinaţi-vă şi ne vom vedea în toamnă”, a scris pe Twitter actorul Jeremy Jordan. Compozitorul Jason Robert Brown a fost de asemenea de acord cu această decizie: „Corect. La asta am ajuns”.

Excepţie de la regulă vor face copiii cu vârste sub 12 ani, care nu sunt încă eligibili pentru a fi vaccinaţi, şi persoanele care au probleme de sănătate sau convingeri religioase care îi împiedică să se vaccineze, au mai spus operatorii teatrelor. Aceştia trebuie să arate dovada unui rezultat negativ la testul Covid. Purtarea măştii este obligatorie, cu excepţia locurilor în care se mănâncă ori se bea.

Broadway League a transmis că proprietarii teatrelor anticipează analizarea politicilor de siguranţă în septembrie şi e posibil să includă relaxarea unor prevederi dacă oamenii de ştiinţă o permit după luna octombrie.

Decizia a venit la scurt timp după ce Actors’ Equity Association, sindicat ce reprezintă aproximativ 52.000 de actori şi directori de scenă, a anunţat că va cere tuturor membrilor distribuţiilor şi personalului să fie complet vaccinaţi anti-Covid.

Cei care nu sunt vaccinaţi, inclusiv copiii cu vârste sub 12 ani, trebuie să continue să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţa fizică pe cât psibil şi să fie testaţi cel puţin de două ori pe săptămână. Regulamentul se aplică atât producţiilor de pe Broadway, cât şi celor susţinute de Equity în ţară.

Show-ul lui Bruce Springsteen este singurul care are reprezentaţii în prezent pe Broadway. Majoritatea teatrelor urmează să se deschidă în septembrie sau octombrie, după mai bine de un an şi jumătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.